Хипер-връзки

Нагоре Живот Цитати Предпоставки Материали Хипер-връзки

 


 

Образци

Хипер-връзки към Ицхак Рабин

http://www.cnn.com/WORLD/9511/rabin/umbrella/

Американската новинарска агенция CNN предлага портал към Рабин, който представлява добра изходна точка при търсене на материали по темата. Хипер-връзките към повечето американски Web-страници за Рабин са поделени на следните категории:

bullet

The funeral

bullet

The assassination

bullet

World Reaction

bullet

Impact

Под тези заглавия се крият задълбочени информации за живота и делото на Рабин, така например връзката "Impact" води до няколко графики, които много ясно разработват близко-източния конфликт.

[Начало на страница]

Rabin Center: http://www.rabincenter.org.il/

Центърът "Yitzhak Rabin Center for Israel Studies" е институт в Тел Авив, който се занимава с изследвания и научно разглеждане на дейността на Рабин. Обширните материали на центъра са подразделени в множество категории, от които следните две са от особен интерес:

bulletHis Life and Times
bulletThe Assassination

В рубриката "His Life and Times" например ще намерите много добра фото-сбирка, която документира целия живот на Рабин. Освен това може да стигнете и до сбирка от статии в пресата, която позволява поглед върху историята на държавата Израел.

[Начало на страница]

Хипер-връзки към историята на Израел и близко-източния конфликт

Следните хипер-връзки Ви позволяват през раздела на D@dalos Предпоставки да стигнете до задълбочаване на познанията Ви за живота и делото на Рабин.

http://www.morija.de/israelnetz/index.htm

Израелската мрежа предлага обширни информации за Израел. На първата страница може да се използва търсачка или да се разгледат съветите на редакцията. Редакторите са изложили богат списък с хипер-връзки, което придава на страницата характер на портал към темата.

http://jewishhistory.huji.ac.il/

Университета в Ерусалим предоставя богат списък от хипер-връзки към темите Израел и Юдейството. Ако търсите допълнителни информации на религиозни теми, това е правилният адрес. Изключително интересна е сбирката от карти.

http://www.israel-mfa.gov.il/mfa/home.asp

Интернет-представянето на израелския външен министър предлага изобилие от актуални информации и доклади. Web-страницата е препоръчителна, въпреки, че близко-източният конфликт естествено се разглежда "през израелски очила".

http://www.cprs-palestine.org/

Center for Palestine Research and Studies публикува работи на тема политическите ландшафти в автономните райони и Израел. Страницата е добре структурирана и предлага обширни информации, въпреки, че не са съвсем непартийни.

http://web.columbia.edu/cu/lweb/indiv/mideast/

Columbia University в New York предлага на страницата си на своя факултет Middle East & Jewish Studies възможността за задълбочаване на научното изселдване.

[Начало на страница]

 

Теми Права на човека  I  Примери  I  Демокрация  I  Партии  I  Европа  I  Глобализация  I  Обединени Нации  I  Уст. развитие

Методи:    Политическа дидактика    I    Мирна педагогика    I    Методи

     

Тези Online-материали за политическо образование са разработени от agora-wissen, Сдружение за разпространение на знания чрез нови медии и политическо образование, Щутгарт. Моля, обръщайте се към нас при въпроси и забележки.