Хипер-връзки

Нагоре Въведение Речник Преглед Съдържание Хипер-връзки

 


 

Образци

World Wide Web


Хипер-връзки към тематичен комплекс Образци

Преглед:

В отделните раздели към представените от нас образци ще намерите списък от хипер-връзки към информационните източници за съответната личност. Чрез щракване върху връзките в настоящата таблица, ще стигнете до съответните списъци с връзки. В долната част на тази страница ще намерите други връзки, които Ви водят до съответните  Web-страници, които са любопитни от гледна точка на отделните личности, представени в целия тематичен комплекс Образци.

Линкове към Махатма Ганди

Линкове към Мартин Литър Кинг

Линкове към Peace People

Линкове към Епископ Туту

Линкове към Ицхак Рабин

Линкове към Майка Тереза

Линкове към Ригоберта Менчу    

[Начало на страница]

Официална Web-сраница на Нобеловия комитет: http://www.nobel.se/peace/index.html

Освен статутите на Нобеловия комитет и текстове към историята на връчването на Нобеловата награда за мир, на тази страница може да се намери и списък на всички носители на наградата от 1901-2000г. За всяка личност или институция на разположение са снимки и основни информации. Към този списък се стига чрез малко "скритата" връзка "лауреати" горе в банера на страницата.

[Начало на страница]

Апел на носителите на Нобеловата награда за мир: http://www.nobelweb.org 

Всички живи носители на наградата подписаха апела "Международно десетилетие за култура на мира и ненасилието за децата по света" и по този начин дадоха своя принос, което е изразено предимно в подписването от страна на Обединените Нации на резолюция в отговор на този апел. И двата текста - на апела, както и увода на резолюцията - могат да бъдат намерени на тази Web-страница. Освен това на разположение са и информации за историята на тази кампания, като е възможно и участието в нея.

[Начало на страница]

http://www.peacejam.org 

PeaceJam е международен образователен проект, в който лично участват многобройни носители на Нобеловата награда за мир. При поглед към "Mission Statement" на Web-страницата, стават ясни целта и темата на този проект: "PeaceJam is an international education program built around leading Nobel Peace Laureates who work personally with youth to pass on the spirit, skills and wisdom they embody. The goal of PeaceJam is to inspire a new generation of peacemakers who will transform their local communities, themselves and the world."

[Начало на страница]

Norbert's Bookmarks for a Better World: http://www.dfg-vk.de/english/vorbilder.htm 

При тази страница става дума за забележителна сбирка от хипер-връзки, повече от 20.000. Подредени според категории (мир, околна среда, човешки права и др.) са представени и връзки към личности-образци. Освен представените в рамките на този тематичен комплекс на D@dalos личности, ще намерите и връзки към многобройни други образци от всички страни и области - една много полезна изходна точка за Internet-проучвания!

Желаем Ви приятно сърфиране!!

[Начало на страница]

 

Теми Права на човека  I  Примери  I  Демокрация  I  Партии  I  Европа  I  Глобализация  I  Обединени Нации  I  Уст. развитие

Методи:    Политическа дидактика    I    Мирна педагогика    I    Методи

     

Тези Online-материали за политическо образование са разработени от agora-wissen, Сдружение за разпространение на знания чрез нови медии и политическо образование, Щутгарт. Моля, обръщайте се към нас при въпроси и забележки.