Хипер-връзки

Нагоре Живот Цитати Предпоставки Материали Хипер-връзки

 


 

Образци

Хипер-връзки към Махатма Ганди

В Интерент могат да бъдат намерени много и добре представени информации за Махатма Ганди. Следните Web-страници бяха определени от нас като особено добри, не на последно място заради това, че от тях имате достъп до многобройни други информации за Ганди в мрежата.

The Official Mahatma Gandhi Website:  http://web.mahatma.org.in

Много сполучливо оформените графично страници на официалната независима фондация "Ганди", имат и прегледна структура. Материалите се поделят в следните категории:

bulletAbout us: ИНформации за възникването и историята на богатите материали.
bulletBy Gandhi: Този раздел обхваща книги, цитати и речи от Ганди. Отделни речи дори могат да бъдат чути!
bulletOn Gandhi: Тук са обобщени материали за Ганди: литература, фото-галерии, колекция от карикатури, аудио- и видео-информации.
bulletIn Search of Truth: Старателно оформен раздел с хронологични информации за живота на Ганди.
bulletHey Ram: Зад тази връзка се крие изобилие от материали за последните дни от живота на Ганди, включително и видео-материали.

[Начало на страница]

Mahatma Gandhi: His Life, Work and Philosophy:  http://www.mkgandhi.org

Тази страница предлага неизчерпаеми информации за Ганди - "Man of Millenium". Освен подробна биография, могат да бъдат намерени многобройни статии от пресата, есета и анализи от различни аспекси относно Ганди.

bulletС връзката "For Students" може да се стигне до учебни материали и подходящи за ученици информации.
bulletСпециална част с множество текстове е посветена на въпроса, защо на Ганди никога не се отсъжда Нобеловата награда за мир (връзка "Gandhi and Nobel Peace Price").
bulletВидео- и аудио-материали, снимки и карикатури, библиографии и цитати също са на разположение.
bulletПодробен, подреден по категории списък с хипер-връзки, всичко, от което имате нужда (връзка "Web Resources").

[Начало на страница]

И тази страница предлага достъп до невероятно изобилие от информации. Особено интересна е огромна колекция от цитати, която може да бъде прегледана по понятия. Предложенията на Gandhiserve предлагат не само снимков и звуков материал, но и research & media service. Така могат да бъдат чути например любимите песни на Ганди. Материалът е свободно достъпен.

[Начало на страница]

 

Теми Права на човека  I  Примери  I  Демокрация  I  Партии  I  Европа  I  Глобализация  I  Обединени Нации  I  Уст. развитие

Методи:    Политическа дидактика    I    Мирна педагогика    I    Методи

     

Тези Online-материали за политическо образование са разработени от agora-wissen, Сдружение за разпространение на знания чрез нови медии и политическо образование, Щутгарт. Моля, обръщайте се към нас при въпроси и забележки.