Хипер-връзки

Нагоре Живот Цитати Предпоставки Материали Хипер-връзки

 


 

Образци

Хипер-връзки към Бети Уилямс, Марийд Кориган и към Северно-Ирландския конфликт

Peace People: http://www.peacepeople.com

Основаната през 1976 от двете носителки на Нобеловата награда за мир и от Киаран Маккеон организация Peace People продължава да бъде активна. Online-материалите съдържат подробни информации за създаването и развитието на организацията, както и материали за двете най-значителни вдъхновителки на движението, Бети Уилямс и Марийд Кориган (речи, статии, биография и др.)

[Начало на страница]

Към 20-те носители на Нобеловата награда за мир, които работят активно в PeaceJam, спадат и Бети Уилямс и Марийд Кориган. И в двата раздела посветени на тях от Online-предложенията могат да бъдат намерени богати образователни материали за възпитанието в мир, както и за отделните личности (подробни интервюта, речи, статии и снимки).

bulletBetty Williams: http://www.peacejam.org/betty/index.html
bullet

Mairead Corrigan Maguire: http://www.peacejam.org/maguire/index.html

[Начало на страница]

История-Ирландия:

http://www.irelandstory.com/

Тази Web-страница е портал за информации за Ирландия от историческа, географска и политическа гледна точка. Така например могат да бъдат намерени множество карти. Богати списъци от хипер-връзки Ви дават изходната точка в търсенето на материали по темата.

[Начало на страница]

Страницата за Северно-Ирландския конфликт

CAIN Web Service  (Conflict Archive on the Internet)

http://cain.ulst.ac.uk/

Това изключително Online-предложение, обхващащо всички аспекти около "Troubles" от 1968, е безупречно. Исторически информации, хронологии, речник, списък с хипер-връзки - тук ще намерите всичко, ако искате да се запознаете отблизо със Северно-Ирландския конфликт.

[Начало на страница]

 

Теми Права на човека  I  Примери  I  Демокрация  I  Партии  I  Европа  I  Глобализация  I  Обединени Нации  I  Уст. развитие

Методи:    Политическа дидактика    I    Мирна педагогика    I    Методи

     

Тези Online-материали за политическо образование са разработени от agora-wissen, Сдружение за разпространение на знания чрез нови медии и политическо образование, Щутгарт. Моля, обръщайте се към нас при въпроси и забележки.